efekty współpracy z BŻ z Łodzi
Data dodania: 20.08.2018

PODPROGRAM 2017 – efekty
1. …RSA „SZANSA” Rawa Mazowiecka z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 1758 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 99 ton żywności;
o 15980 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 55 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 1 spotkań dla 25 uczestników
• Żywieniowe – 1 spotkań dla 30 uczestników
• Kulinarne - 2 spotkań dla 50 uczestników
• Niemarnowanie żywności -2 spotkań dla 55 uczestników

 

[wróć do aktualności]