efekty współpracy z BŻ z Łodzi
Data dodania: 11.08.2017

PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Łodzi ,
2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1700 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 85779,4 ton żywności;
o 16866 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w … warsztatach edukacyjnych, w których wzięły …… osoby
6. Rodzaje warsztatów:
• Ekonomiczne - …4.. spotkań dla …45… uczestników
• Żywieniowe - 6……spotkań dla 45. uczestników
• Kulinarne - …4… spotkań dla …45…. uczestników
• Niemarnowanie żywności - …4… spotkań dla …45…. uczestników

 

[wróć do aktualności]